Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mişcarea politică UNIREA propune un program pentru ieşirea din criză a R. Moldova

Mişcarea politică UNIREA propune un program pentru ieşirea din criză a Republicii Moldova. Înainte de toate, se cere demiterea Guvernului Chicu şi a conducerii Parlamentului, dar şi suspendarea din funcţie a Preşedintelui. Abia după aceea trebuie făcute reformele, începând cu cea din Sănătate. Guvernul declară că toate propunerile sunt binevenite, însă ele nu trebuie să înceapă de la acuzaţii.

DORIN CHIRTOACĂ, preşedinte, Mişcarea Politică Unirea: "Unu demiterea imediată a Guvernului Chicu a conducerii Parlamentului, înlocuirea lor cu persoane asupra cărora să nu planeze suspiciuni de integritate, iar Guvernul să fie redimensionat conform domeniilor de activitate în aşa fel încât să nu avem ministere care cuprind  domenii care se contrapun intre ele". 

Guvernul îi îndeamnă pe cei din Mişcarea Unirea să îşi expună ideile fără să pornească de la acuzaţii. 

VITALIE DRAGANCEA, consilierul prim-ministrului Republicii Moldova: "Mişcarea Unirea e cazul să îşi schimbe denumirea să  fie mişcarea dezbinarea pentru că acei care unesc ei apropie dar ei mai degrabă prin comportamentul lor agresiv alungă oamenii de lângă ei. Atunci când vorbim de gestionarea crizei eu recomand să ne ghidăm de părerile expuse de speciaşiştii de la OMS şi ei nu spun că Guvernul a gestionat prost epidemia din potrivă". 

Mişcarea politică Unirea cere măsuri urgente pentru susţinerea populaţiei şi a agenţilor economici pentru a diminua efectele generate de  pandemie. De asemenea, se cere retrocedarea către stat a activelor furate şi privatizate ilegal în ultimii 15 ani. 
 
Similare
RECOMANDĂRI