Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei ruse, nu are deocamdată o poziţie vizavi de vaccinarea anti-Covid în Republica Moldova

Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei ruse, nu are deocamdată o poziţie vizavi de vaccinarea anticovid în Republica Moldova. Declaraţii în acest sens a făcut pentru TVR Moldova, Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei. De cealaltă parte, Patriarhia română, reprezentantată la Chişinău de Mitropolia Basarabiei, se implică în promovarea vaccinării. O broşură cu informaţii relevante despre imunizarea împotriva noului coronavirus va fi distribuită gratuit tuturor credincioşilor.

Din broşura "Vaccinarea impotriva COVID-19 IN ROMANIA - Gratuita, Voluntara, Sigura" clericii dar şi credincioşii vor afla cum funcţionează un vaccin, care sunt tipurile de vaccinuri anti-Covid 19 autorizate sau in curs de autorizare, etapele dezvoltării serului sau principiile strategiei de imunizare.

Tot în materialul informativ pot fii găsite şi explicaţiile specialiştilor despe cum a fost posibilă realizarea unui vaccin atât de repede- o întrebare care de altfel este pe buzele tuturor, şi voi cita din broşură- "Deşi nu au fost aprobate ca produse de uz uman până în prezent vaccinurile bazate pe ARN mesager, la fel cum este cel folosit acum in Romania, sunt studiate de peste 10 ani, fiind considerate foarte promiţătoare."

Un capitol important din broşură se referă la Etapele vaccinării în România. De aici puteţi afla în funcţie de categoria de populatie din care faceti parte, când vă puteţi imuniza. Broşura transmisă tuturor cultelor religioase are 18 pagini şi conţine informaţii esenţiale legate de vaccinare explicate pe intelesul tuturoR.
 
Similare
RECOMANDĂRI