Modificări privind aflarea pe teritoriul Republicii Moldova a automobilelor înmatriculate în străinătate
Vizualizari:

Modificări privind aflarea pe teritoriul Republicii Moldova a automobilelor înmatriculate în străinătate

Perioada stării de urgenţă nu va fi luată în considerare la calcularea celor 180 de zile, în care automobilele înmatriculate în străinătate se pot afla în Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale, convocată marţi seara, 24 martie, la Guvern.

După şedinţă, premierul Ion Chicu s-a referit la obligativitatea de a scoate din ţară automobilele înmatriculate în străinătate, după expirarea termenului de 180 de zile. „Este clar că acum este imposibil de a face acest lucru.

Respectiv, Comisia a venit cu decizia de a exclude numărătoarea celor 180 de zile pe perioada stării de urgenţă. Deci, pe perioada stării de urgenţă, nu se contabilizează zilele respective”, a declarat premierul.

Potrivit Codului Vamal, persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, fără achitarea drepturilor de import, cu achitarea vinietei, în scopuri personale, mijloace de transport, doar în cazul în care vor fi declarate prin acţiune şi plasate sub regim vamal de admitere temporară pe un termen de până la 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive.

Începând cu data de 17 martie, în Republica Moldova a fost declarată stare de urgenţă pe un termen de 60 de zile. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 125. Printre ele şi cadre medicale.
 
Similare
RECOMANDĂRI