Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monica Babuc, la Punctul pe AZi: PDM va susţine prin vot legea ONG-urilor

Poziţia PDM este de a susţine cu hotărâre în a doua lectură proiectul de lege cu privirile la organizaţiile necomerciale. În cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, deputatul PDM Monica Babuc a menţionat că această decizie a formaţiunii politice este una firească, dacă se ia în calcul poziţia PDM chiar din startul lansării acestui proiect.

Monica Babuc a precizat că acest proiect de lege a fost aprobat în perioada Guvernului Filip, fiind votat în prima lectură în anul 2018.

„Acum , în această legislatură din anul 2020, punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege este o iniţiativă care aparţine tot PDM. Noi am susţinut în totalitate acest proiect în Comisia numiri şi imunităţi”, a completat Monica Babuc.

Democrata a afirmat că PDM va vota acest proiect de lege, înţelegând foarte bine necesitatea debursării de către UE  a celei de a doua tranşe.

Deputatul PAS igor Grosu a menţionat că există şanse ca UE să deblocheze a doua tranşă din asistenţa financiară, iar partidul din care face parte va insista ca legea să nu intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

„Unica explicaţie pentru care PSRM insistă pe această dată este ca fundaţiei Galinei Dodon să poată face campanie electorală în toamnă”, a spus Igor Grosu.

Deputatul PPDA Alexandru Slusari a precizat că, în situaţia în care Igor Dodon spune că nu promulgă această lege, Republica Moldova riscă nu doar să piardă susţinerea financiară a UE, dar riscă să devină şi izolată.

„Acest lucru ar fi foarte grav, în condiţiile în care se află Republica Moldova”, a spus Alexandru Slusari.
Similare
RECOMANDĂRI