Monica Babuc: PDM se va opune, din toate puterile, acestei lovituri de stat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monica Babuc: PDM se va opune, din toate puterile, acestei lovituri de stat

Noua coaliţie, COVID, formată din PSRM, Partidul Şor şi Pentru Moldova, ce include transfugii de la PDM şi grupul Pro Moldova, coseşte în constituţionalitatea R. Moldova, în legea bunului simţ. Astăzi a votat, în mod abuziv, fără să respecte vreo procedură legală câteva proiecte de legi, ce ţin de securitatea statului şi a tuturor cetăţenilor. Despre acest lucru a vorbit, în cadrul unui briefing de presă, Monica Babuc, deputat PDM.

„A fost o votare în care nimeni nu auzea cine prezintă raportul proiectelor, aceste voturi nu au fost numărate. S-a votat ruşinos, vorbesc de proiectul prin care s-a abrogat teremul pentru construcţia unui nou edificiu al Ambasadei SUA în R. Moldova, într-o manieră sfidătoare, mi-e ruşine pentru acest gest, poporul SUA mereu a fost alături de R. Moldova de la Independenţă încoace, avem drumuri, infrastructură, graţie finanţării poporului american, decizia mi se pare sfidătoare şi ostentativ îndreptat asupra poporului american”, a spus Monica Babuc.

Ea s-a referit şi la un alte proiecte votate, ce se referă la funcţionarea limbilor pe teritoriul R. Moldova, la statutul UTA Găgăuzia.

„Proiectul privind statutul limbii ruse, funcţionarea limbilor, nu face decât altceva să repete o lege veche, datată cu anul 1989, ce a fost declarată un act normativ ce nu funcţionează, ei nu îşi bat capul de vorbitorii de limba rusă, vor şi mai mult să dezbine societatea, statutul limbii ruse este consifnţit într-o sumedenie de acte normative în R. Moldova. PDM se va opune din toate puterile acestei lovituri de stat, ne rezervăm dreptul de a ne adresa susţinătorilor din teritoriu să ia o atitudine respectivă”, a mai spus Monica Babuc.
Similare
RECOMANDĂRI