Năstase: Plahotniuc s-a folosit de cele câteva zile pentru a şterge urmele care pot incrimina regimul pe care l-a condus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Năstase: Plahotniuc s-a folosit de cele câteva zile pentru a şterge urmele care pot incrimina regimul pe care l-a condus

Noul ministru de Interne, Andrei Năstase, a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle că există informaţii clare că acest răgaz de 7 zile de care Plahontiuc a avut nevoie a fost folosit pentru a şterge urmele care pot incrimina cu gravitate regimul pe care l-a condus. Cetăţenii vor afla despre toate acţiunile ilegale ale regimului, a dat asigurări Năstase.

Năstase a menţionat pentru sursa citată că s-a întâlnit cu Dmitri Kozak şi a vorbit despre dosarele lui Plahotniuc. Kozak i-a confirmat că acesta este dat în urmărire federală şi va fi dat şi în urmărire internaţională, deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova.

Andrei Năstase consideră că prezenţa lui Bogdan Aurescu, consilierul pe politică externă al preşedintelui Klaus Iohannis la Chişinău, a contribuit decisiv la decizia lui Plahotniuc de a renunţa la putere.

„I s-a explicat foarte simplu că nici un stat al Europei, al lumii civilizate, cu atât mai puţin România, nu are o abordare în care să proiecteze un viitor corect şi coerent pentru Republica Moldova cu Plahotniuc la putere”, a declarat Andrei Năstase în interviu.
Similare
RECOMANDĂRI