Năstase: „Vrem un candidat apolitic pentru prezidenţiale.” Nu exclude că va fi chiar el
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Năstase: „Vrem un candidat apolitic pentru prezidenţiale.” Nu exclude că va fi chiar el

După ce Platforma DA a anunţat că insistă pe un candidat comun, din afara politicului, al forţelor democratice, pentru alegerile prezidenţiale din 2020 şi a a venit cu un apel către forţele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor, Andrei Năstase anunţă că nu exlude că acest candidat poate fi chiar el.

Fiind întrebat dacă ar putea candida la alegerile prezidenţiale acesta a răspuns: „Nu exclud nimic pe lumea asta. Cert este că prioritar pentru noi în acest moment este să ducem la bun sfârşit acest demers de unitate a tuturor forţelor proeuropene, inclusiv unioniste.”

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Andrei Năstase a subliniat că nu are neînţelegeri personale cu Maia Sandu, dar totuşi nu plănuieşte să îi susţină candidatura. 

„Nu am niciun fel de animozităţi personale cu Maia Sandu. Pe mine m-a costat mult această majoritate cu PSRM. Astăzi, necesitatea unităţii forţelor democratice în faţa unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca şi în 2016, când, deşi nimic nu recomanda acest lucru, Platforma DA, în interes public, a renunţat la propriul candidat în alegerile prezidenţiale” a menţionat liderul PPDA.

Menţionăm că anterior, liderul PAS, fostul premier al R. Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu exclude faptul că va participa la alegerile prezidenţiale. Mai mult, Sandu a afirmat că există probabilitatea să dueleze cu Andrei Năstase în cursa pentru fotoliul de preşedinte.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat cu puţin timp în urmă că deocamdată nu a luat o decizie referitor la participarea sa la scrutinul prezidenţial din anul acesta.

Amintim că Maia Sandu şi Vadim Brînzan au candidat la alegerile prezidenţiale din 2016. Sandu a acces în turul II, unde a fost învinsă de Igor Dodon.

Viitoarele alegeri prezidenţiale în Moldova urmează să fie organizate în toamna anului 2020.

Menţionăm că Preşedintele Republicii Moldova este ales în mod direct de către cetăţeni pe un mandat de patru ani.

Similare
RECOMANDĂRI