Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi imagini video cu preşedintele Igor Dodon şi fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc

Deputatul Iurie Reniţă a publicat astăzi alte două secvenţe video în care apar preşedintele Igor Dodon, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc şi Serghei Iaralov, un apropiat al lui Plahotniuc. Imaginile sunt filmate acum un an, când democraţii negociau cu Dodon formarea unei coaliţii de guvernare. Cei trei vorbesc despre constituirea majorităţii parlamentare formate din deputaţi democraţi şi socialişti, pentru o perioadă de 4 ani. Totodată, în noua înregistrare, şeful statului le spune celor doi interlocutori că prezintă rapoarte preşedintelui rus, Vladimir Putin.

În cea de-a doua înregistrare, Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc discută despre fostul vicepremier rus Dmitri Kozak, care tocmai fusese la Chişinău. 

-Vladimir Plahotniuc: L-am văzut azi pe Kozak. Nu e chiar drăguţ.
-Igor Dodon: Nu e drăguţ şi niciodată nu poate fi... 
-Vladimir Plahotniuc: Ne-am înţepat puţin. 
-Igor Dodon: Dar eu nu m-am înţepat? Am strigat anterior la el, când a fost în oficiu. Mai erau şi alţi oameni. 
-Vladimir Plahotniuc: Uşor, dar ne-a înţepat. 
-Igor Dodon: Da, aşa e el, dar e bravo, aşa un negociator… 
-Vladimir Plahotniuc: El pentru ţara sa totul a calculat. 
-Igor Dodon: Şi corect a făcut.


IURIE RENIŢĂ, deputat: "Este un act incontestabil, de trădare de patrie când public recunoşti că ai implicat serviciile secrete ruseşti, cu chipurile nobila misiune de a-l înlătura pe odiosul Plahotniuc sau îi scrii note informative, un fel de "dokladnaia" direct lui Vladimir Putin". 

După publicarea acestor imagini, şeful statului a reacţionat pe pagina sa de Facebook. 

IGOR DODON, preşedintele R. Moldova: "Aceste imagini sunt de la aceeaşi partidă de şah dinaintea debarcării regimului oligarhic. Aşa s-a jucat acea partidă de şah politic cu un adversar periculos. S-a jucat abil, inteligent şi cu şah-mat (checkmate) la final. Perdanţii-oligarhi au rămas doar cu fuga şi răzbunarea. Iar ţara şi cetăţenii au avut de câştigat".

Parlamentarul Lilian Carp susţine, la rândul său, că aceste secvenţe video sunt pe un suport electronic la Procuratura Anticorupţie, iar Procuratura Generală ştie de ele. 

LILIAN CARP, deputat: "Aceste materiale se află la Procuratură, exact unde se află şi celelalte materiale, unde procurorul general îi trimite salutări lui Slavic. MUSCA Procuratura Generală are deja de un an aceste materilae video, care cad sub incidenţă de corupţie şi trădare de patrie". 

Între timp, Sergiu Gavajuc, procurorul-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie, a transmis Procuraturii Generale că instituţia pe care o conduce nu ar deţine o astfel de informaţie, dar a iniţiat o verificare. Totodată, Procuratura Generală a precizat că imaginile prezentate astăzi de deputatul Reniţă par a fi o continuare a secvenţelor precedente şi vor fi examinate în cadrul aceluiaşi proces penal, iniţiat în baza denunţurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase, şi deputatul Iurie Reniţă.
Similare
RECOMANDĂRI