Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi provocări în regiunea transnistreană. Mai multe explozii s-au produs aseară în apropierea localităţii Vărăncău, din stânga Nistrului

Mai multe explozii s-au produs aseară în apropierea localităţii Vărăncău, din stânga Nistrului, în zona unui fost aerodrom militar. Potrivit miliţiei transnistrene, ar fi vorba de patru explozii, iar primele două dispozitive explozive ar fi fost aruncate dintr-o dronă. Nu au fost înregistrate victime şi nici pagube materiale. Preşedintele Maia Sandu a declarat că autorităţile de la Chişinău fac eforturi pentru a împiedica orice provocare.

Potrivit miliţiei transnistriene, totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei 22.00, când două încărcături explozive ar fi fost aruncate de o dronă pe pista aerodromului nefuncţional din apropierea satului Vărăncău, Râbniţa. O oră mai târziu, exploziile s-au repetat. La faţa locului se află o echipă de anchetă care investighează cazul. Autorităţile de la Chişinău confirmă incidentul dar spun că ar fi vorba de două explozii.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: "Autorităţile Republicii Moldova monitorizează foarte strâns situaţia. Siguranţa cetăţenilor de pe malul stâng, de pe malul drept este foarte importantă pentru noi şi noi facem tot ce se poate face pentru ca să menţinem siguranţa, să nu admitem dezstabilizare şi provocări pe teritoriul ţării noastre."

Declaraţiile preşedintelui Maia Sandu au fost făcute după întrevederea şefului statului cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda. Oficialul străin a venit cu un mesaj de sprijin pentru Republica Moldova.

GITANAS NAUSEDA, preşedintele Lituaniei: "Deşi este destul de dificil să atribuim cine stă în spatele acestor evenimente de curând întâmplate în Transnistria, bineînţeles, că noi condamnăm ferm acţiunile de destabilizare a întregii ţări. Da, eu pot să spun că am văzut că Guvernul României are angajamentul ferm să susţină Republica Moldova prin orice mijloace, la fel ca şi Uniunea Europeană."

La sfârşitul lunii aprilie, câteva explozii s-au produs şi la cladirea Serviciului de Securitate din Tiraspol şi două antene de la centrul de radio şi televiziune "Maiak" au fost distruse în raionul Grigoriopol. În urma incidentelor, autorităţile din stânga Nistrului au instituit cod roşu de alertă teroristă în regiune, care ar putea fi prelungit până pe 10 mai.
Similare
RECOMANDĂRI