Noi reglementări la amplasarea publicităţii pe străzile din Chişinău
Sursa foto:provincial.md Vizualizari:

Noi reglementări la amplasarea publicităţii pe străzile din Chişinău

Publicitatea stradală amplasată haotic în oraşul Chişinău va dispărea treptat, începând cu acest an, promit autorităţile municipale. Conform unui proiect de regulament, prezentat astăzi, oraşul va fi împărţit convenţional în mai multe zone. În unele publicitatea va fi restricţionată, iar în altele practic va lipsi.

Potrivit IPN, primarul Ion Ceban spune că în Zona Ultracentrală practic nu se va permite publicitatea, în Zona de Publicitate Restrânsă se va permite un anumit fel de publicitate şi în Zona de Publicitate Lărgită se va permite practic toată publicitatea, dar această zonă va fi spre periferia oraşului.

Viceprimarul Victor Chironda a menţionat că ultimul Regulament cu privire la reglementarea publicităţii în oraş a fost adoptat încă în anul 2007, fiind un document provizoriu, ce reglementează doar aprobarea publicităţii, fără alte detalii. Între timp, au apărut noi viziuni despre cum trebuie să fie publicitatea în oraş, ceea ce face necesară aprobarea unui nou document. Potrivit viceprimarului, panourile care sunt astăzi în oraş afectează securitatea traficului, comoditatea trotuarelor.

Victor Chironda a remarcat că publicitatea este o sursă substanţială de venit la bugetul municipal. În 2019, prin taxe, aceasta a adus în buget peste 24 de milioane lei. Până la 1 mai, au fost achitate 11 milioane de lei în buget.

În perioada decembrie-ianuarie, din oraş s-au scos 600 de dispozitive de publicitate, în special cele neautorizate.
Similare
RECOMANDĂRI