Noi reglementări privind producerea, etichetarea şi comercializarea vinurilor dezalcoolizate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Noi reglementări privind producerea, etichetarea şi comercializarea vinurilor dezalcoolizate

Producerea, etichetarea şi comercializare a vinurilor dezalcoolizate va fi realizată în baza unor noi reglementări. Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi modificări la Reglementarea tehnică „Organizarea pieţei vitivinicole”, drept urmare a creşterii cererii pe piaţă a vinurilor dezalcoolizate şi din necesitatea de a oferi consumatorului produse sigure şi de calitate. Totodată, noile prevederi corespund standardelor Uniunii Europene.

Astfel, procesul de producţie a vinurilor dezalcoolizate se va deosebi de producerea celor tradiţionale doar prin etapa finală, când are loc procesul de eliminare parţială (de la 0.5 % vol. până la 8.0% vol.) sau totală (de cel mult 0.5 % vol.) a alcoolului din vin. Alcoolul urmează a fi eliminat prin metoda evaporării în vid, a separării prin membrane sau prin îmbinarea acestor metode.

Până în prezent, vinurile autohtone fără alcool au reuşit să acceadă pe rafturile reţelelor comerciale din Polonia, Belarus, Rusia, SUA, Japonia, devenind tot mai populare pe piaţa mondială. 

Similare
RECOMANDĂRI