Noul ministru de externe: Sprijinul României, statul cu care împărţim aceeaşi istorie, limbă şi identitate, este foarte important
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noul ministru de externe: Sprijinul României, statul cu care împărţim aceeaşi istorie, limbă şi identitate, este foarte important

Sprijinul României, statul cu care împărţim aceeaşi istorie, aceeaşi limbă şi aceeaşi identitate în mare măsură, este foarte important. Declaraţia a fost făcută de Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, invitat al ediţiei speciale a emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Ministrul de externe Nicu Popescu susţine că din partea noului guvern există toată deschiderea spre Comunitatea Internaţională. „Noi avem nevoie de ajutorul Comunităţii Internaţionale în depăşirea acestei crize, inclusiv prin expertiza Comisiei de la Veneţia”.

De asemenea, Nicu Popescu mai menţionează că Comunitatea Internaţională deja s-a exprimat foarte clar. „Toţi partenerii externi ai Republicii Moldova recunosc noua guvernare şi noul parlament. UE a declarat că noul parlament şi noua guvernare sunt autorităţile legitime care guvernează Republica Moldova. SUA la fel au declarat că parlamentul care a rezultat din alegerile din februarie este parlamentul reprezentativ pentru cetăţenii din Republica Moldova. Federaţia Rusă, la fel, recunoaşte noua guvernare”.

Nicu Popescu, referindu-se la România, „statul frate al Republicii Moldova”, menţionează că a simţit un sprijin enorm, „care a mers un pic peste sprijinul pe care l-am auzit din alte capitale. România a declarat un sprijin ceva mai accentuat. Şi în special dacă vă uitaţi în declaraţia României, România vorbeşte şi despre faptul că România sprijină un transfer calm şi paşnic al puterii. Pentru noi este foarte important că acest partener, care este România, statul cu care împărţim aceeaşi istorie, aceeaşi limbă şi aceeaşi identitate în mare măsură, a vorbit astăzi despre faptul că ei sprijină un transfer al puterii de la vechea guvernare care a pierdut alegerile la noua coaliţie de guvernare care a câştigat aceste alegeri”.

Noul ministru de Externe: Vectorul european este singurul pe care trebuie să îl aibă R. Moldova, el continuă

Similare
RECOMANDĂRI