Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O agenţie de turism oferă călătorii în Rusia, unde doritorii se pot vaccina cu serul rusesc Sputnik V

Vaccinarea anti-covid şi îngrijorările fireşti ale unor oameni sunt speculate de unii antreprenori ce doresc să profite. O agenţie de turism din Chişinău oferă bilete de vacanţă la Mocova, la pachet cu teste şi imunizare cu vaccinul rusesc, chiar dacă serul nu a fost autorizat de Organzaţia Mondială a Sănătăţii. Biletele costă pînă la 1200 de euro, cu două drumuri dus-intors - pentru vaccin si rapel. Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova nu s-a opus acestui tip de ofertă.

Tururile medicale costă de la 600, până la 1190 de euro. Sunt oferite mai multe servicii, iar oamenii pot îmbina utilul cu plăcutul.

ION CURMEI director Agenţie de Turism: „Sunt incluse 4 nopţi de cazare, 4 nopti la 4 stele în prima perioada şi două nopţi pentru a doua perioadă, 4 bilete de avion, tur-retur, 6 excursii, ghid inclus, trasfer de la hotel, până la aeroport, de la hotel până la spital, o analiza complexa a pacientului de către academicienii de la acest spital, testul covid, o serie de servicii incluse in acest pachet”.

Doritorii de a se vaccina cu Sputinc V trebuie să revină peste trei săptămâni pentru a primi a doua doză.

SSINCRON ION CURMEI director Agenţie de Turism: „Mergi acolo pentru 2 nopţi, 3 zile, faci testul faci vaccinul, organizezi tot turul acesta  cu excursii, vii acasă, peste 20 de zile mergi încă o dată la fel pentru 2 zile, 3 nopţi, unde vizitezi Rusia”,

Reprezentanţii agenţiei de turim spun că au deja zeci de solicitări şi vor să mai organizeze tururi medicale de acest fel în România şi Germania.

ION CURMEI director Agenţie de Turism: „Din păcate din câte ştim noi, nu prea sunt vaccine pentru toţi, iar noi venim cu o mică soluţie pentru cei care au posibilitate şi sunt nevoiţie să se vaccineze. Avem clienţi care stau un an în casă, au diabet,  sunt în vârstă, nuiesă din casă, vor să-şi administreze vaccinul contra cost, da rnu au unde”.

Între cei care au optat pentru un asemenea tur este şi Adrian, care a pierdut deja câţiva oameni dragi în perioada pandemiei.

PRIN TELELFON ADRIAN client: „Din motiv de pandemie a decedat bunica mea, tatăl meu tot a decedat.şi ce avem noi mai scump decât părinţii?
Eu din partea autorităţilor noastre nivelul meu de încredere este foarte jos.şi eu nu vrea să aştept. - Faptul că acest vaccin nu a fost autorizat de OMS nu vă pune în gardă? -Nu, nu mă pune în gardă eu cunosc mulţi oameni din Federaţia Rusă care s-au vaccinat şi vreau să se vaccineze şi mama şi apoi şi eu tot”.

Unii se îndoiesc însă de beneficiile ofertei agenţiei de turim.

Solicitaţi de TVR Moldova, responsabili de la Ministerul Sănătăţii au spus că, autorităţile depun eforturi pentru a asigura populaţia Republicii Moldova cu vaccinuri sigure. Autorităţile spun că obiectivul e imunizarea populaţiei prevăzută în Planul naţional de vaccinare împotriva COVID-19. Însă deocamdată, în zilele de odihnă, procesul de vaccinare a fost întrerupt.

LIUBA MAXIM jurnalist TVR Moldova: „Şi pentru că e zi cu roşu în calendar, vaccinarea angajaţilor Spitalului Republican a fost stopat. Potrivit serviciului de presă, procesul va fi reluat mâine,începând cu ora 9.00”..

Potrivit  informaţiilor publicate de Ministerul Sănătăţii, până pe 6 martie în Republica Moldova au fost vaccinate  5174 de persoane. În prima etapă sunt imunizaţi angajaţii din sistemul  medical. Urmează persoanele care au peste 65 de ani, poliţiştii, pomierii, lucrătorii sociali şi cei din domeniul educaţiei.
 
Similare
RECOMANDĂRI