O delegaţie a Parlamentului European vine astăzi la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O delegaţie a Parlamentului European vine astăzi la Chişinău

Parlamentul European trimite luni, 24 iunie, o delegaţie de deputaţi europeni la Chişinău pentru a evalua situaţia politică din Republica Moldova şi pentru un schimb de opinii cu noul guvern al ţării. Delegaţia este formată din patru deputaţi, potrivit unui comunicat de presă.

Delegaţia va fi condusă de către preşedintele comisiei pentru afaceri externe, David McAllister şi se va întâlni luni cu noua conducere politică din Republica Moldova. Întrevederi sunt planificate cu premierul Maia Sandu, preşedintele Igor Dodon, ministrul de externe, Nicolae Popescu, ministrul de interne, Andrei Năstase, şi preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Totodată, membrii delegaţiei vor avea o întrevedere cu Pavel Filip, preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat.

„Scopul vizitei este de a evalua situaţia politică la faţa locului, ca urmare a recentei crize politice şi de a face bilanţul relaţiilor actuale dintre Republica Moldova şi UE”, se spune în comunicat.

Alături de McAllister, delegaţia Parlamentului European include alţi trei deputaţi. Este vorba de Siegfried Mureşan, Claire Moody şi Heidi Hautala.
Similare
RECOMANDĂRI