O delegaţie APCE va veni la Chişinău în iulie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O delegaţie APCE va veni la Chişinău în iulie

Raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova vor veni la Chişinău pe 21-23 iulie. Coraportorii APCE, Maryvonne Blondin şi Egidijus Vareikis, precum şi cu Preşedinta APCE Liliane Maury Pasquier vor veni la invitaţia deputaţilor noştri care se află acum la sesiunea APCE.

Din componenţa delegaţiei, conduse de preşedintele Fracţiunii ACUM Platforma DA, Andrei Năstase fac parte vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi şi preşedintele Fracţiunii PSRM, Vlad Bătrîncea.


În prima zi, delegaţia Parlamentului Republicii Moldova a avut întrevederi cu actualul Secretar General al CoE, Thornbjorn Jagland şi cu cei doi candidaţi la funcţia de Secretar General -  Marija Pejčinović Burić, viceprim-ministru, MAE al Croaţiei, şi cu Didier Reynders, viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe, Europene şi al Apărării al Regatului Belgiei.
 
În timpul întrevederilor Thornbjorn Jagland i-a felicitat pe membrii delegaţiei cu depăşirea crizei politice, arătându-se încrezător în voinţa politică a noii guvernări de a se axa pe reforme, în scopul democratizării ţării şi a respectării drepturilor omului. Secretarul general al CoE a menţionat că urmăreşte cu atenţie situaţia din Republica Moldova chiar de la începutul mandatului său în 2009.
 

FOTO. Andrei Năstase şi Vlad Batrîncea au votat pentru ca Rusia să revină în Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei


 
Similare
RECOMANDĂRI