O nouă Secţie de Terapie Intensivă, la Spitalul “Sfânta Treime”, va prelua bolnavii vindecaţi de virus, dar încă în stare gravă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

O nouă Secţie de Terapie Intensivă, la Spitalul “Sfânta Treime”, va prelua bolnavii vindecaţi de virus, dar încă în stare gravă

O nouă Secţie de Terapie Intensivă va fi deschisă în cadrul Spitalului municipal “Sfânta Treime” din Capitală. Aceasta nu va fi specializată în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, dar va prelua bolnavii care, deja, s-au vindecat de virus, însă, starea de sănătate rămâne în continuare gravă.

Potrivit reprezentanţilor Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, secţia va fi dotată cu 14 paturi şi va contribui la micşorarea presiunii asupra Secţiilor de Terapie Intensivă specializate în COVID. Şefa Secţiei Politici în domeniul Asistenţie Medicale Spitaliceşti din cadrul Ministerului Sănătăţii, Svetlana Lupu, a declarat că în ultima perioadă se atestă o creştere a numărului de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă, relatează radiochisinau.md.

"Nu este COVID, însă va contribui la fluidizarea paturilor de terapie intensivă la COVID, preponderent, din municipiul Chişinău, care spitalizează, de fapt, nu doar populaţia municipiului, deoarece o să poată prelua pacienţii care, deja, sunt confirmaţi negativ virusologic, dar în continuare starea lor de sănătate este destul de gravă. Urmează să fie transferaţi, la început, în secţia de terapie intensivă non-COVID pentru prelugirea tratamentului stării de urgenţă, iar apoi, cu amelioarea situaţiei transferaţi la a două etapă în secţia de pneumologie şi apoi cu etapa de reabilitare, a declarat Svetlana Lupu.

Potrivit datelor oficiale, în prezent 453 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 se află în stare gravă.

Similare
RECOMANDĂRI