O tânără de 19 ani, cercetată pentru plângere falsă, după ce şi-a pierdut telefonul, însă a declarat poliţiştilor că a fost jefuită
Vizualizari:

O tânără de 19 ani, cercetată pentru plângere falsă, după ce şi-a pierdut telefonul, însă a declarat poliţiştilor că a fost jefuită

O tânără în vârstă de 19 ani, din Chişinău, este cercetată penal pentru „Denunţarea falsă sau plângerea falsă”. Aceasta a alertat oamenii legii precum că i-a fost furat telefonul mobil, însă, în realitatea, şi-l pierduse.

Totul s-ar fi întâmplat la sfârşitul lunii februarie a anului curent, când a sesizat poliţia precum că, în timp ce se afla în curtea blocului de locuit, str. Cornului din sec. Buiucani, ar fi fost agresată şi deposedată în mod deschis de telefonul mobil Samsung J-8 şi portmoneul cu bani.

Poliţiştii imediat au dispus un şir de măsuri speciale de investigaţie şi urmărire penală, pentru a stabili şi identifica făptaşul în comiterea infracţiunii. Mai târziu, poliţiştii au constatat că tânăra duce în eroare organele de poliţie.

Forţele de ordine au stabilit că tânăra a făcut declaraţii false cu privire la faptul că în luna februarie ar fi fost jefuită de telefonul mobil, pe când, aceasta, în circumstanţe necunoscute, a pierdut telefonul mobil.

În acest context, a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 311 „Denunţarea falsă sau plângerea falsă”, care conform legislaţiei se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI