Obiectiv atins! Singura şcoală românească din raionul Taraclia a fost reparată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Obiectiv atins! Singura şcoală românească din raionul Taraclia a fost reparată

Obiectivul pe care şi l-au propus unioniştii a fost atins! Singura şcoală românească din raionul Taraclia – gimnaziul-grădiniţă „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu a fost reparat, în urma unei ample campanii de colectare a fondurilor iniţiată de Asociaţia Obştească „UNIREA – ODIP”.

În luna mai, Asociaţia „UNIREA – ODIP”  a efectuat prima vizită la şcoala românească din Aluatu, unde a constatat situaţia dezastruoasă din acea instituţie de învăţământ. Pentru a realiza visul celor aproximativ 70 de elevi de a învăţa în limba română la ei în localitate, unioniştii au lansat o amplă campanie de colectare a fondurilor. În cadrul acesteia, peste 100 de oameni din diaspora, dar şi agenţi economici s-au implicat activ pentru a da o nouă viaţă românismului din Aluatu. Iar interpreta Irina Loghin a donat 4000 de euro pentru salvarea gimnaziului din Aluatu.

Astfel, „UNIREA – ODIP” şi-a asumat să repare în întregime:
- şase săli de studii;
- sala de muzică;
- două laboratoare (fizică şi biologie)
- biblioteca şcolii.

Mai mult, unioniştii au sesizat deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, dar şi Guvernul, în special reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării cu privire la pericolul închiderii acestei şcoli. Ulterior, în urma mediatizării intensive a acestui caz, unioniştii împreună cu administraţia şcolii au fost invitaţi la sediul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM), unde au avut o întrevedere cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. Ca urmare a  multiplelor demersuri înaintate de unionişti, Guvernul Republicii Moldova a decis, recent, alocarea a aproximativ 453 de mii de lei pentru reparaţia coridoarelor şi finalizarea lucrărilor la sistemul de electricitate.

Astfel, de la 1 septembrie, cei aproximativ 70 de micuţi vor învăţa în condiţii decente, în limba maternă.
Similare
RECOMANDĂRI