Octavian Ţîcu critică dur prestaţia lui Igor Dodon la APCE: Discursul unei slugi mincinoase, preocupată să-şi protejeze stăpânul
Vizualizari:

Octavian Ţîcu critică dur prestaţia lui Igor Dodon la APCE: Discursul unei slugi mincinoase, preocupată să-şi protejeze stăpânul

Lider al Partidului Unităţii Naţionale şi deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Octavian Ţîcu critică dur discursul susţinut de Igor Dodon la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pe care îl califică ca fiind „discursul unei slugi mincinoase, preocupată să-şi protejeze stăpânul”.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Octavian Ţîcu precizează că a rămas surprins de modul în care minciuna este ridicată la rang de politică de stat de către preşedintele Republicii Moldova.

„Igor Dodon omul care şi-a subordonat instituţiile de drept din Republica Moldova tocmai pentru a nu fi ajuns de braţul legii anunţa de la tribuna APCE că principala lui sarcină este lupta cu corupţia. În Republica Moldova, asemeni lui Plahotniuc, Dodon este sinonim cu corupţia. Pur si simplu Dodon se înţelege cu lupta anti-corupţie precum dracul cu tămâia”, a scris liderul PUN, care a menţionat că nu s-a arătat surprins de reluarea de către Igor Dodon a ideii de neutralitate a Republicii Moldova.

„Ce nu m-a surprins în discursul slugii putiniste la APCE a fost reluarea ideii de recunoaştere a neutralităţii Republicii Moldova ca şi cum sărăcia, corupţia sau fuga pe capete a cetăţenilor din Republica Moldova ar avea ca motiv nerecunoaşterea internaţională a neutralităţi. Mai mult, din nou, şi de loc surprinzător, Dodon a uitat să menţioneze prezenţa ilegala a trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova şi agresiunea continuă a Federaţiei Ruse la adresa noastră”, a scris Octavian Ţîcu

Potrivit acestuia, discursul lui Igor Dodon la APCE a fost discursul unei slugi mincinoase, preocupată să-şi protejeze stăpânul.

„Fiecare zi, fiecare pas al lui Igor Dodon se transformă în argument pentru debarcarea şi condamnarea acestuia. Încă nu este timpul pierdut să-l trimitem în faţa justiţiei!”, a conchis Octavian Ţîcu.

Amintim că, după ce a ţinut  discursul la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Igor Dodon a fost întrebat în ce măsură unionismul, văzut ca identitate spirituală şi culturală comună, reprezintă un delict de opinie. Igor Dodon a evitat un răspuns direct la întrebare.

Similare
RECOMANDĂRI