Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ofertă inedită pentru absolvenţii liceelor din Republica Moldova din partea Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava are o ofertă inedită pentru absolvenţii liceelor din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile în România. Fiecare candidat admis va primi în dar câte un laptop. În acest an, universitatea a rezervat pentru tinerii basarabeni 250 de locuri la buget la toate cele 10 facultăţi.

Timp de 5 zile, absolvenţii de liceu se pot înscrie la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. La Sângerei, centrul de admitere a activat timp de 2 zile. Peste 70 de tineri din nordul Republicii Moldova au reuşit să depună actele pentru a fi înmatriculaţi. 

ADRIAN CEMÂRTAN: "Am venit cu prietena mea să depună actele la universitatea din Suceava. Pentru că este viitor pentru noi, pentru tinerii studenţi. De asta şi am ales anume România".

ILIE ZIGU, candidat: "Eu am ales Facultatea de Economie, mai multe specializări, cu gândul să am un succes în viitor în acest domeniu. Sper că Suceava va fi o şansă bună".

DAN EŞANU, candidat: "Am ales administrarea facerilor sau relaţii internaţionale. Acolo văd alt potenţial". 

La însciere, candidaţii au fost ajutaţi de 2 profesori şi 3 studenţi veniţi de la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Ei i-au anunţat şi despre oferta unică - un laptop cadou pentru fiecare candidat admis.

VASILE EFROS, decanul Facultăţii de Istorie şi Geografie, Universitatea Ştefan cel Mare, Suceava: "Ca universitatea să devină mai atractivă. Cred că suntem universitatea cu ponderea cea mai mare a studenţilor basarabeni. E vorba de un număr foarte mare, cred că trecem de 10 la sută din numărul total a studenţilor".

Tinerii spun că ar fi ales oricum să studieze în România chiar dacă nu era această oferta specială. 

VALERIA CARAUŞ, candidat: "Pentru românii de pretutindeni ei au oferte bune în ceea ce priveşte bursa şi studiile sunt de calitate, care îţi vor garanta o carieră de succes".

În următoarele 3 zile, centrul de admitere pentru Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava va primi dosarele de înscriere la Liceul Prometeu din Chişinău, cu program de la ora 9. 

MIHAIL SCHIŢCU, voluntar, Universitatea Ştefan cel Mare, Suceava: "În primul rând ar trebui să prezinte diploma de bacalaureat şi foaia matriculă, însoţite de un certificat medical şi respectiv copii la actele de identitate".

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava a rezervat şi 250 de locuri în cămine pentru candidaţii admişi din Republica Moldova.  
Similare
RECOMANDĂRI