Opinie:  Decizia de autoizolare a tuturor deputaţilor are alte scopuri decât sănătatea lor
Vizualizari:

Opinie: Decizia de autoizolare a tuturor deputaţilor are alte scopuri decât sănătatea lor

Scopul deciziei de a stabili regimul de autoizolare pentru deputaţii Republicii Moldova este altul decât sănătatea parlamentarilor. De această părere este deputatul PAS Petru Frunze, care se arată nedumerit de faptul că ieri, toţi deputaţii au continuat şedinţa Parlamentului, deşi se cunoştea deja despre faptul că unul din deputaţi este infectat, iar astăzi, s-a dispus izolarea tuturor deputaţilor.

„Este o decizie cu alte scopuri decât sănătatea noastră. Ieri a fost stabilit că un deputat este infectat cu COVID-19, cu o zi înainte a contactat cu un grup de deputaţii din fracţiunea PDM. Ar fi fost corect ca ieri dimineaţă grupul de deputaţi să fie autoizolaţi la domiciliu. Însă am activat toţi împreună până seara după ora 19:00.

Conform deciziei lor am fost supuşi riscului să infectam familia. Acum înţelegem cu toţii cum luptă cu coronavirusul, populism şi interese. Pentru ce sa ne ţină în casă, să îşi facă mai simplu interesele? Au ţinut în casă cetăţenii, în timp ce au organizat paradă pe 9 mai, acum vor să mai închidă în case deputaţii care cer oprirea schemelor şi intereselor celor de la putere”, scrie pe pagina sa de Facebook deputatul Petru Frunze.
 
De asemenea, şi deputatul Platformei DA Alexandru Slusari consideră că această situaţie favorizează actuala majoritate parlamentară, iar decizia de acum două zile, a deputatului Eugen Nichiforciuc, de a veni în Parlament, deşi avea suspiciuni de infectare, este una iresponsabilă.
 
„Noi avem de votat ca ultimă condiţie pentru acordarea tranşei a doua de asistenţă macrofinanciară, un proiect de lege privind organizaţiile necomerciale. Platforma DA insistă ca să fie găsită o soluţie în aşa fel, încât Parlamentul să fie convocat (pentru 15 minute sau prin sistem on-line) săptămâna viitoare pentru adoptarea acestui document. (…) Din cauza iresponsabilităţii şi docilităţii unor personaje din PD ţara poate pierde 600 milioane lei, dintre care o bună parte este grant”, scrie Alexandru Slusari.

Amintim că astăzi, preşedintele Parlamentului a semnat o dispoziţie care prevede autoizolarea domiciliu a tuturor deputaţilor,. Decizia a fost luată după ce ieri, în timpul şedinţei Parlamentului, liderul PD Dumitru Diacov a anunţat că deputatul Eugen Nichiforciuc este infectat cu COVID-19. Potrivit lui Diacov, cu o zi înainte, Nichiforciuc a fost prezent la şedinţa fracţiunii PD, unde au fost invitaţi şi cinci membri ai Guvernului.
Similare
RECOMANDĂRI