Opinie: Nu se ştie cum va reacţiona Moscova dacă PSRM va vota pentru demiterea Guvernului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Nu se ştie cum va reacţiona Moscova dacă PSRM va vota pentru demiterea Guvernului

Comentatorul politic Nicolae Negru spune că nu se ştie la ce reacţie ne putem aştepta de la Moscova în cazul în care PSRM va vota astăzi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Şi asta pentru că prin actuala alianţă de la Chişinău, Moscova poate să-şi reconsolideze poziţiile în Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Nicolae Negru este de părere că Federaţiei Ruse nu i-ar plăcea o eventuală alianţă dintre PSRM şi PDM.

„Dodon a spus de ceva timp că dispune de 54 de voturi. Dacă ne uităm de unde ar putea să aibă el 54 de voturi, desigur că de la PD. Era de aşteptat că o parte din deputaţii PD vor să revină la putere. Am impresia că şi cei din blocul ACUM s-au obişnuit cu puterea şi i-au oferit lui Dodon şansa de a demite Guvernul”, a menţionat comentatorul politic.

În opinia lui Nicolae Negru, deputaţii ACUM nu ar fi ştiut nici ei de iniţiativa Maiei Sandu de a modifica Legea Procuraturii: „​​​​Cred că a fost o surpriză şi pentru deputaţi. E o iniţiativă care ridică multe semne de întrebare”, a declarat acesta.

De cealaltă parte, deputatul ACUM Mihai Popşoi a negat acuzaţiile şi spune că în interiorul formaţiunii s-a discutat la acest subiect, şi atât el, cât şi Năstase, dar şi alţi colegi, au ştiut despre intenţia Maiei Sandu.

„Am ştiut despre demers, şi eu, şi Andrei Năstase, şi alţi deputaţi. Mi se par neserioase aceste speculaţii. Au fost şedinţe şi s-a discutat în interior. Trebuia să fie o surpriză pentru Dodon”, a punctat Mihai Popşoi.
Similare
RECOMANDĂRI