Opt vânători, prinşi că au vânat mistreţi, deşi aveau acte permisive pentru vânătoare de vulpi
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Opt vânători, prinşi că au vânat mistreţi, deşi aveau acte permisive pentru vânătoare de vulpi

Opt vânători din oraşul Cahul, satele Cucoara şi Chircani sunt cercetaţi de oamenii legii, fiind suspectaţi de braconaj cinegetic. Deşi aveau avizarea pentru vânătoare de vulpi, aceştia au fost depistaţi în timp ce împuşcau mistreţi. Mai mult, fiind conştienţi de fapta ilegală comisă, au încercat să fugă de la faţa locului.

Cazul a avut loc ieri dimineaţă. Opt vânători s-au prezentat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Goteşti pentru a primi accesul în zona de frontieră cu scopul de a vâna vulpi. Două ore mai târziu, cu ajutorul Complexului Mobil de Observare şi Detecţie (CMOD),  patrula mobilă a Sectorului  a observat două autoturisme şi un grup de persoane cu arme de vânătoare care împuşcau, ţintind spre o turmă de mistreţi. Operativ, a fost alertată grupa de intervenţie care s-a deplasat în regiune pentru verificările de rigoare. La faţa locului,  poliţiştii de frontieră au depistat cinci porci împuşcaţi şi mai multe tuburi-cartuşe, calibrul 12 mm, împrăştiate pe câmp.

Până la venirea patrulei pe câmp, făptaşii au reuşit să fugă cu gândul că nu vor fi prinşi. La scurt timp, vânătorii au fost identificaţi. Iniţial, aceştia nu au cooperat cu poliţiştii de frontieră, creând un adevărat raliu în zona de frontieră. În cele din urmă persoanele au fost reţinute şi conduse la sediul Direcţiei regionale Sud pentru a fi audiate.

Totodată, despre acest caz au fost sesizaţi reprezentanţii Agenţiei Naţionale în Sănătate Publică (ANSA), care vor efectua expertiza medico-sanitară.  Armele de vânătoare ale bănuiţilor au fost ridicate pentru a fi supuse examinării balistice, iar mijloacele de transport au fost indisponibilizate până la luarea unei decizii.

În continuare cazul este documentat de către ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei regionale SUD.

Similare
RECOMANDĂRI