OSCE urmăreşte cu atenţie evoluţia evenimentelor din regiunea transnistreană
Vizualizari:

OSCE urmăreşte cu atenţie evoluţia evenimentelor din regiunea transnistreană

Actualmente în zona transnistreană se atestă ”o situaţie complexă care ne impune să fim vigilenţi”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu în contextul întâlnirii cu ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană şi ambasadorul Artur Dmochowski, trimisul special al preşedinţiei poloneze OSCE în exerciţiu, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, Nicu Popescu a punctat că partea moldovenească înţelege importanţa evitării acţiunilor care ar putea să ducă la destabilizarea situaţiei în regiune şi la declanşarea unor scenarii negative. Oficialul moldovean s-a pronunţat pentru menţinerea stabilităţii şi păcii pe ambele maluri ale Nistrului, precum şi a afirmat că autorităţile de la Chişinău mizează pe sprijinul practic al Preşedinţiei poloneze în exerciţiu al OSCE şi al celorlalţi parteneri externi.

La rândul său, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE Thomas Mayr-Harting a subliniat că OSCE urmăreşte evoluţiile şi sprijină identificarea soluţiilor pe calea dialogului în formatele consacrate.

În contextul întâlnirii, ministrul polonez de externe Zbigniew Rau, care exercită preşedinţia rotativă a OSCE, printr-un mesaj în Twitter a cerut reţinere în legătură cu tensiunea din raioanele din stânga Nistrului ale R. Moldova.

”OSCE sprijină oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, care lucrează pentru pacea şi stabilitatea în R. Moldova. Îndemn pe toţi să se abţină de la orice acţiune sau declaraţie care ar putea creşte şi mai mult tensiunea şi ar agrava situaţia din regiune. Susţin cu fermitate continuarea unui dialog orientat către rezultate între cele două părţi” a notat Zbigniew Rau.

 
Similare
RECOMANDĂRI