Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Până acum s-au înregistrat prealabil peste 16 mii de alegători de peste hotare

Cetăţenii din diaspora pot dicta direct numărul secţiilor de votare, dar şi numărul buletinelor de vot dacă se înregistrează prealabil. Aceasta este reacţia Comisiei Electorale Centrale la petiţia online lansată de cetăţenii din străinătate. Pentru înregistrarea prealabilă, alegătorii de peste hotare mai au doar câteva ore la dispoziţie, pentru că termenul expiră mâine.

Numărul secţiilor de votare de peste hotare şi cel al buletinelor de vot este stabilit în baza ratei de participare la vot de la scrutinul precedent, dar şi în baza înregistrărilor prealabile. Asta spune CEC-ul, asta scrie şi în Codul Electoral.

Decizia o va lua Guvernul, deşi diaspora mai are timp să dicteze regulile până mâine, când expiră termenul de înregistrare prealabilă. Datele arată că cetăţenii moldoveni nu s-au prea înghesuit la înregistrare.

Cei care nu s-au înscris până acum pot să completeze formularul de înregistrare on-line, de pe pagina alegator.md. Inscrierea poate fi efectuată şi pe hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC sau la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI