Până la sfârşitul lunii noiembrie, în fiecare sâmbătă, în Chişinău vor fi organizate iarmaroace de toamnă. Detalii
Sursa foto:simbol Vizualizari:

Până la sfârşitul lunii noiembrie, în fiecare sâmbătă, în Chişinău vor fi organizate iarmaroace de toamnă. Detalii

Din 13 octombrie şi până la sfârşitul lunii noiembrie, în fiecare zi de sâmbătă, în trei sectoare din capitală vor fi organizate iarmaroace de toamnă, unde vor fi comercializate fructe şi legume direct de la producători. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, a vorbit despre locaţiile unde vor fi organizate iarmaroacele, scopul acestora şi importanţa dezvoltării consumului de fructe în rândul populaţiei, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, organizat la minister.

„Iarmaroacele vor fi deschise pentru toată lumea, de la ora 9 dimineaţa până seara târziu. Iniţial vor fi organizate în sectorul telecentru, zona podului, în sectorul Buiucani pe strada Ioana Radu, lângă parcul Dendrariu şi în sectorul Râşcani pe strada Andrei Doga, lângă complexul sportiv ”Manej”.

Scopul este de a oferi posibilitatea producătorilor de a-şi prezenta producţia direct consumatorului la un preţ rezonabil. Din păcate, în majoritatea pieţelor din Chişinău, producţia de fructe şi legume este vândută de intermediari, iar producătorii au un acces limitat pe pieţe.  Până în prezent şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la iarmaroace circa 100 de producători, în cazul în care numărul doritorilor va creşte, atunci vom stabili mai multe locaţii şi zile de desfăşurare”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul briefingului de presă.

Totodată, ministrul a vorbit şi despre alte acţiuni întreprinse de minister pentru a susţine agricultorii şi a le oferi mai multe oportunităţi în vederea valorificării producţiei, menţionând necesitatea reluării programului mere în şcoli şi grădiniţe, relansarea activităţii Consiliului pe filiera de produs fructe, legume şi produse procesate, precum şi prioritizarea subvenţionării infrastructurii post recoltare.

Similare
RECOMANDĂRI