Părintele Episcop Veniamin a înmânat copiilor 120 de tablete oferite de Mitropolia Europei Occidentale
Sursa foto:Episcopia Basarabiei de Sud Vizualizari:

Părintele Episcop Veniamin a înmânat copiilor 120 de tablete oferite de Mitropolia Europei Occidentale

Părintele Episcop Veniamin a distribuit vineri o parte din tabletele electronice oferite de Mitropolia Europei Occidentale copiilor din eparhia Basarabiei de Sud.

Ierarhul a înmânat darurile oferite de românii din diaspora după o scurtă rugăciune de mulţumire oficiată la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Cahul.

Episcopul i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif pentru această bucurie făcută familiilor şi copiilor cu rezultate bune la învăţătură şi i-a îndemnat pe copii să nu uite de binefăcătorii lor şi să urmeze acest exemplu, oferind şi ei sprijin la nevoie celor din jur.

„Vedeţi, Dumnezeu ne poartă de grijă, de aceea pe toate să le facem cu ajutor de la El, aşa cum ziceau şi latinii: Nimic fără Dumnezeu!”, a spus Preasfinţitul Părinte Veniamin.

„Să vă străduiţi să învăţaţi bine şi să fiţi sârguincioşi, să ascultaţi de părinţi şi de învăţătorii voştri, iar prin educaţia pe care o primiţi acum în familie şi în şcoală să deveniţi oameni de nădejde”, le-a mai spus episcopul copiilor.

„Biserica şi societatea au nevoie de oameni harnici, de oameni bine pregătiţi, buni profesionişti, de oameni care să aibă respect faţă de valorile credinţei şi mai ales, să nu uite niciodată că prin implicare, prin dăruire, prin jertfă, noi aducem bucurie şi facem ca în societate să nu să se simtă atât de intens tristeţea şi efectele sărăciei”, a adăugat el.

În această perioadă, regulile sanitare din România şi Republica Moldova le impun elevilor şcoala de la distanţă, pentru a evita infectarea cu coronavirusul SARS-Cov-2.

Cei mai mulţi, însă, nu-şi permit achiziţionarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet.

Mitropolia Europei Occidentale a mai oferit 100 de tablete şi elevilor basarabeni din Episcopia de Bălţi.

În starea de urgenţă din această primăvară, Patriarhia Română a oferit aproape 5.000 de tablete elevilor nevoiţi să urmeze cursuri online. Ministerul Educaţiei a mulţumit Patriarhiei pentru implicare.

Sursa: basilica.ro

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Similare
RECOMANDĂRI