Parlamentul R. Moldova ar putea petrece şedinţele plenare online. Un deputat anunţă înregistrarea unui asemenea proiect
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul R. Moldova ar putea petrece şedinţele plenare online. Un deputat anunţă înregistrarea unui asemenea proiect

Deputatul Sergiu Litvinenco anunţă că va înregistra astăzi un proiect prin care va propune desfăşurarea şedinţelor plenare ale Parlamentului în regim online, după exemplul României. Acesta argumentează prin faptul că Parlamentul trebuie să voteze, în cel mai scurt timp, mai multe iniţiative legislative pentru a primi cea de-a doua tranşă din partea Uniunii Europene, în valoare de 30 de milioane de euro.

De menţionat, în acest sens, că preşedintele Parlamentului a semnat astăzi o dispoziţie care prevede autoizolarea domiciliu a tuturor deputaţilor, după ce ieri a fost anunţat că deputatul Eugen Nichiforciuc este infectat cu COVID-19. 
 

„Dacă Partidul Democrat a fost sincer când a spus că susţine toate iniţiativele legislative pentru obţinerea a 30 de milioane de euro din partea UE, ar trebui să susţină atât acest proiect, cât şi proiectele propriu-zise pentru îndeplinirea condiţionalităţilor (...).

Cert este că săptămîna viitoare Parlamentul trebuie să se întrunească ca să voteze iniţiativele legislative pentru a beneficia de 30 de milioane de EURO din tranşa a doua a asistenţei macrofinaciare din partea UE”, scrie deputatul.

Similare
RECOMANDĂRI