Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Unităţii Naţionale a organizat astăzi un protest la Parlament

Partidul Unităţii Naţionale a organizat astăzi un protest la Parlament. Cu denumirea - Stop Cumătrismului PAS, participanţii la flashmob şi-au arătat nemulţumirea că, în mai puţin de două luni, cei de la guvernare continua practicile vechi de numire în funcţie pe criterii politice. Este primul protest în stradă faţă de guvernarea de la Chişinău. Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate nu au comentat acuzaţiile.

OCTAVIAN ŢÎCU, liderul Partidului Unităţii Naţionale: „Avem un deja vu. Fiecare partid politic, odată ajuns la guvernare, mai ales atunci când deţine puterea, are înclinaţia de a merge pe linia cumătrismului, nepotismului, nănăşismului şi a rudeniilor. Ceea ce arată o dată în plus că Republica Moldova este un stat care nu are capacităţi de a construi instituţii viabile şi puternice”.

Octavian Ţîcu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de schimbările din funcţii făcute pe criterii de partid sau desfăşurarea de concursuri trucate de către actuala guvernare. Cel mai recent e cel de numirea a Avocatului Poporului.

OCTAVIAN ŢÎCU, liderul Partidului Unităţii Naţionale: „Împreună cu ei am crezut că putem construi un viitor al Republicii Moldova, care avea cuvinte măreţe – meritocraţie, competenţă, profesionalism. Uitaţi-vă ce se întâmplă acum. În doar două luni de guvernare – numiri abuzive în funcţii, eliberări pe criterii de partid, determinarea funcţionarilor de a se alia partidului PAS”.

ALEXANDRU ARSENI, membru PUN: „Actuala guvernare este obligată, prin votul cetăţenilor să-şi croiască activitatea pe baza Constituţiei şi a bunului simţ”.

Istoricul Vlad Mischevca, membru fondator şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Heraldică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, este nemultumit de demiterea sa.

VLAD MISCHEVCA, membru PUN: „Consilierii care îi fac politicile de cadre ale preşedintelui sunt oameni sau rău intenţionaţi sau puţini competenţi. MUSCA 00:18-00:24 Am sperat la schimbări europene, am avut speranţa că meritocraţia va triumfa”.

Contactaţi de TVR MOLDOVA, reprezentanţii PAS au declarat că nu comentază acţiunea de protest de astăzi.
 
Similare
RECOMANDĂRI