PAS cere Guvernului să taie din buget cheltuielile pentru „mobilă, computere, studiu de fezabilitate pentru încă două aeroporturi şi alte cheltuieli care nu sunt prioritare”
Vizualizari:

PAS cere Guvernului să taie din buget cheltuielile pentru „mobilă, computere, studiu de fezabilitate pentru încă două aeroporturi şi alte cheltuieli care nu sunt prioritare”

Partidul Acţiune şi Solidaritate spune că va vota modificările la buget propuse de Guvern, însă prin procedura obişnuită obişnuită în Parlament, dar şi cu condiţia includerii în Buget a ajutoarelor care să reducă sărăcia şi să compenseze veniturile oamenilor, pierdute în timpul carantinei.

Potrivit deputatului Mihai Popşoi, PAS va cere:

• subvenţionarea salariilor pentru angajaţii din domeniile cele mai lovite de criză (150 milioane lei), restaurante, hoteluri, săli de nunţi, pensiuni (HORECA);

• compensarea pierderilor din agricultură cu 300 de milioane lei

• alocarea banilor pentru efectuarea a 5000 de teste pentru COVID pe zi.

„Aceste acţiuni costă circa 600 milioane de lei şi pot fi finanţate dacă se taie din cheltuielile ineficiente ale autorităţilor publice. În buget rămân sute de milioane de lei pentru reparaţii de clădiri, procurarea de mobilă, computere, studiu de fezabilitate pentru încă două aeroporturi, şi alte cheltuieli care nu sunt prioritare pe timp de criză”, spune Mihai Popşoi.

Amintim că Parlamentul a avut trei tentative de a se întruni în şedinţă, însă fiecare din acestea a eşuat din cauza opoziţiei, care boicotează şedinţele. Motivul - pachetul de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi pe care trebuie să-l prezinte în Parlament pentru a putea intra în vigoare. Opoziţia spune că, prin asumarea de răspundere, guvernul exclude legislativul din procesul decizional şi solicită ca proiectele să fie discutate, dezbătute şi aprobate în mod normal, în procedură obişnuită, în Parlament. Guvernul, însă, insistă şi continuă pe ideea asumării de răspundere. 

Premierul Ion Chicu nu renunţă: Mâine la 10.00 voi fi din nou în Parlament

Ştefan Gaţcan ar fi revenit în R. Moldova, pentru a asigura cvorum la şedinţa de joi a Parlamentului

Expert: Asumarea de răspundere a Guvernului Chicu este parte a agendei electorale a preşedintelui Dodon

Similare
RECOMANDĂRI