Pasajul din strada Alecu Russo intră în reparaţii
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

Pasajul din strada Alecu Russo intră în reparaţii

Proiectul pasajului subteran din str. Alecu Russo din capitală este în proces de definitivare, iar lucrările de reparaţie urmează să înceapă până la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Solicitat de IPN, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menţionat că majoritatea agenţilor economici care aveau în arendă sau în sub-locaţiune spaţii comerciale în subterană s-au conformat deciziei de evacuare şi, după finalizarea lucrărilor de reparaţie, pasajul va fi pietonal, fără unităţi de comerţ.

Săptămâna trecută, primarul general Ion Ceban a comunicat că, pe perioada lucrărilor de reparaţie a subteranei, va fi marcată o trecere pietonală provizorie, de culoare galbenă, în preajma staţiei de aşteptare a transportului public din str. Alecu Russo.

Întrebat când vor fi reparate celelalte pasaje subterane din oraş, viceprimarul Ilie Ceban nu a putut să ofere termene, precizând că este nevoie de timp pentru a respecta procedura legală şi a stabili o colaborare cu agenţii economici care au spaţii comerciale în subterane, dar şi deasupra lor, fiind necesară demolarea acestora. „Fiecare pasaj subteran se examinează de către experţi şi se determină în proiect ce lucrări urmează să fie efectuate”, a adăugat viceprimarul.

Sarcina fixată este să fie reparate cinci subterane. Printre acestea sunt şi pasajele subterane din str. Calea Ieşilor, Ion Creangă, str. Teilor, intersecţie cu bd. Dacia. În proces de reparaţie este şi pasajul pietonal subteran de lângă Spitalul Clinic Municipal nr. 1, lucrările fiind sponsorizare de centrul comercial din preajmă. În Chişinău sunt 20 de treceri pietonale subterane. 12 treceri subterane sunt transmise în gestiunea unor agenţi economici.
 
Similare
RECOMANDĂRI