Pavel Filip a trimis o scrisoare premierului României despre aglomeraţia de la vamă 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip a trimis o scrisoare premierului României despre aglomeraţia de la vamă 

Premierul Pavel Filip a trimis astăzi, 7 august, o scrisoare premierului României Viorica Dăncilă, în care menţionează problemele din punctele de trecere a frontierei. Pavel Filip solicită implicarea Guvernului de la Bucureşti pentru identificarea unor soluţii.

„În ultimul timp, tot mai des parvin semnale despre aglomeraţia excesivă la punctele de trecere a frontierei. Chiar dacă au fost luate unele măsuri speciale, controalele durează foarte mult timp. Acest lucru devine şi mai evident în perioada estivală, la vamă staţionând numeroase autoturisme, inclusiv în care călătoresc familii cu copii minori şi oamenii vârstnici”, a menţionat premierul în scrisoarea adresată omologului român.

În spiritul parteneriatului deschis şi dinamic dintre părţi, premierul a cerut implicarea Guvernului României în vederea identificării unei soluţii optime pentru fluidizarea traficului.

Guvernul de la Chişinău face trimitere la un studiu privind evaluarea coridoarelor comerciale ale Moldovei, care arată că „timpul de aşteptare la hotar pentru mărfurile care intră pe teritoriul României durează, în general, mult mai mult decât în toate celelalte puncte de trecere a frontierei ale UE. Prin urmare, timpul mediu necesar pentru trecerea frontierei româneşti este de aproape 6 ore (380,4 minute), în timp ce în cazul unei frontiere non-române a UE este vorba de 23,8 minute.

Similare
RECOMANDĂRI