Pavel Filip, despre comunicatul UE în care recunoaşte Guvernul Maiei Sandu: „Eu, ca om responsabil, trebuie să mă subordonez unui comunicat?”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip, despre comunicatul UE în care recunoaşte Guvernul Maiei Sandu: „Eu, ca om responsabil, trebuie să mă subordonez unui comunicat?”

Pavel Filip spune că funcţionarii de stat sunt derutaţi de situaţia actuală din Republica Moldova şi spune că atât el, cât şi angajaţii instituţiilor publice se întreabă cui trebuie să se subordoneze: comunicatului Uniunii Europene prin care se recunoaşte noul Guvern învestit în frunte cu Maia Sandu sau Curţii Constituţionale care a hotărât că orice decizie luată de Guvernul Sandu şi de Parlament este ilegală.

„Ieri am avut o întrevedere cu ambasadorii UE, unde ne-a fost prezentat comunicatul UE.  Eu, ca om responsabil, trebuie să mă subordonez unui comunicat de presă, unei poziţii exprimate, sau unei hotărâri a Curţii Constituţionale? Această întrebare o au toţi funcţionarii care lucrează în instituţii de stat.

Cel care îşi pune semnătura pentru a efectua un transfer bancar se teme, pentru că îşi pune întrebarea „în faţa cui eu voi răspunde?”. Pe de o parte avem un Guvern care a fost instalat ilegal, conform hotărârilor CC, pe de altă parte avem un alt Guvern. De aceea cred că trebuie să pornească dialogul politic, iar politicienii, măcar într-al doisprezecelea ceas să- şi asume responsabilitatea şi să rezolve ei singuri problemele dar nu să le pună pe seama oamenilor”, a declarat Pavel Filip. 

Amintim că sâmbătă, 8 iunie, blocul ACUM şi PSRM au convocat şedinţa Parlamentului, în care au ales conducerea Legislativului şi Comisiile permanente. De asemenea a fost desemnat şi învestit Cabinetul de Miniştri în frunte cu Maia Sandu. Acest fapt a fost perceput şi catalogat de către PD drept „uzurpare a puterii de stat”, drept urmare, PD nu recunoaşte Guvernul Sandu, iar Pavel Filip continuă să convoace şedinţe cu miniştrii şi şefii instituţiilor de stat/publice.

Totodată, amintim că Guvernul Sandu a fost recunoscut de UE, SUA, Rusia, România.
Similare
RECOMANDĂRI