PDM anunţă că, la braţ cu PSRM, va sprijini în continuare Guvernul condus de Ion Chicu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PDM anunţă că, la braţ cu PSRM, va sprijini în continuare Guvernul condus de Ion Chicu

Guvernul are în continuare susţinerea majorităţii parlamentare şi a preşedintelui ţării, inclusiv pentru îndeplinirea tuturor condiţiilor UE pentru tranşa a doua din asistenţa macro-financiară. Într-un comunicat al PDM se arată că majoritatea parlamentară va acorda suport Guvernului pentru aprobarea, în termenii stabiliţi, a tuturor proiectelor necesare

Astfel, deputaţii PDM şi PSRM au dat asigurări că sunt gata să aprobe în lectură finală proiectul de lege privind ONG-urile, cu modificările de rigoare, astfel încât orice riscuri de corupţie sau finanţare netransparentă să fie excluse, precizează comunicatul democraţilor.

De asemenea, proiectul privind cetăţenia din investiţii urmează a fi anulat, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi Consiliul Concurenţei – auditate.

Deputaţii din majoritatea parlamentară şi membrii Guvernului au menţionat importanţa resurselor financiare, mai ales în contextul crizei provocate de Coronavirus, inclusiv a tranşei a doua în valoare de 30 milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Totodată, premierul Ion Chicu a dat asigurări că, în ciuda crizei legate de COVID-19, situaţia financiar-bugetară se îmbunătăţeşte treptat, după ce în ultimele luni încasările la buget scăzuseră.

Similare
RECOMANDĂRI