Pe timp de vară, în parcurile din Chişinău vor reveni rulotele şi tonetele cu îngheţată, băuturi răcoritoare şi produse de patiserie
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Pe timp de vară, în parcurile din Chişinău vor reveni rulotele şi tonetele cu îngheţată, băuturi răcoritoare şi produse de patiserie

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada: 1 iunie 2020 - 31 octombrie 2020, în capitală va fi organizat comerţul ambulant stradal, cu îngheţată, băuturi răcoritoare şi produse de patiserie.

Potrivit dispoziţiei semnate de primarul general, Ion Ceban, acest tip de comerţ se va desfăşura în zonele de odihnă a cetăţenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile şi bulevardele principale ale oraşului.  

În fiecare zonă în parte se stabileşte amplasarea a câte o singură unitate de comerţ ambulant (rulotă, tonetă), iar în spaţiile cu circulaţie pietonală intensă, până la 3 unităţi de comerţ ambulant.

Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii va recepţiona notificările privind iniţierea activităţii pentru unităţile de comerţ ambulant, amplasat conform locurilor stabilite.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii, a informat că acest gen de comerţ este prevăzut doar pentru perioada estivală, urmând ca agentul economic să asigure evacuarea unităţii de comerţ ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizaţia de amplasare.

E de menţionat că activitatea comercială ambulantă stradală, în sezonul estival va fi realizată cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi diminuare a răspândirii infecţiei COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI