Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Personalul medical din Cahul au primit astăzi echipamente de protecţie din partea Uniunii Europene

Personalul medical din Cahul a primit, astăzi, o donaţie importantă în lupta cu pandemia de Covid-19. Este vorba de echipamente de protecţie, în valoare de 200 de mii de lei, oferite de Uniunea Europeană. Echipamentele urmează să fie distribuite personalului de la spitalul din localitate dar şi la centrele de sănătate din raion.

În contextul în care pandemia de coronavirus nu se retrage, personalul medical din Cahul a primit de la Uniunea Europeana sute de echipamente medicale de protecţie, atât de necesare pentru a evita infectarea.

 NICOLAE DANDIŞ, primar, oraşul Cahul: „Aceste echipamente sperăm să protejeze pacienţii şi medici noştri, iar cetăţenii să aibă o siguranţă." 

ALEXANDRU JADJIOGLO, şef, Centrul medicilor de familie, Cahul:  "Mulţumim frumos donatorilor, aceste echipamente ne va servi în protejarea lucrătorilor emdicali de infecţia covid-19."

Echipamentele vor ajunge şi la medicii şi asistenţii medicali din toate satele raionului Cahul, care au în grijă pacienţi infectaţi ce se tratează la domiciliu. În această situaţie se află acum 56 de locuitori ai raionului.

VALENTINA SÎRBU, medic de familie, Cahul: " Este un sprijin bine-venit pentru medici şi infirmiere, o să avem o protecţie bună în faţa pacienţilor o să luptăm împotriva coronavirusului şi nu ne vom infecta." 

De la declanşarea pandemiei, în raionul Cahul s-au infectat cu SarsCov2, 8 asistente medicale, doi medici şi o persoană care face parte din personalul auxiliar al spitalului din localitate.
Similare
RECOMANDĂRI