Peste 4400 de persoane au beneficiat anul trecut de operaţii de cataractă, finanţate de CNAM
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Peste 4400 de persoane au beneficiat anul trecut de operaţii de cataractă, finanţate de CNAM

Peste 4400 de persoane au beneficiat în anul 2020 de operaţii de cataractă efectuate de instituţiile medicale contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Numărul intervenţiior s-a micşorat cu 148 de cazuri faţă de volumul planificat, din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru operaţiile respective, din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost alocate peste 47 de milioane 445 de mii de lei. Costul mediu al unui caz tratat depăşeşte 10 mii de lei, sumă ce include şi cheltuielile pentru consumabilele costisitoare.

Aceste servicii au fost prestate de 16 instituţii medicale, dintre care 11 sunt publice, iar cinci – private.

În anul curent, pentru efectuarea operaţiilor de cataractă a fost prevăzută suma de 61,4 milioane de lei. De astfel de intervenţii beneficiază toate persoanele asigurate care au indicaţii medicale şi se află pe lista de aşteptare.

Cataracta este o afecţiune oftalmologică ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea calităţii cristalinului. Operaţia de cataractă nu necesită de obicei internare, iar pacientul îşi poate recupera vederea în scurt timp.

Similare
RECOMANDĂRI