Peste 47 de mii de apeluri la Serviciul 112, timp de o săptămână
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 47 de mii de apeluri la Serviciul 112, timp de o săptămână

Săptămâna trecută, la numărul pentru apelurile de urgenţă 112 au fost recepţionate 47 648 de apeluri, cu o medie de 6 806 de apeluri pe zi. Cele mai multe apeluri provin din municipiile Chişinău şi Bălţi şi raioanele Orhei, Cahul, Ungheni, Ialoveni şi Hânceşti.

Din fluxul total de apeluri, 71,57% au fost efectuate de pe telefonul mobil.

Totodată, în această periaodă, cele mai multe solicitări au fost înregistate de la persoanele vârstnice. 

Din numărul total de urgenţe reale înregistrate la 112, 75,65% au reprezentat solicitări cu urgenţe medicale. Tipul solicitărilor medicale raportate de cetăţeni au reprezentat afecţiuni respiratorii, hipertensiune arterială, cefalee, durere intensă abdominală sau de spate, pacient slăbit cu simptome neclare, durere toracică neclară. 

Chemările referitoare de intervenţie poliţie au înregistrat o medie zilnică de 686 de apeluri. Cele mai multe chemări de intervenţie Poliţie recepţionate la 112 au fost infracţiuni contra vieţii şi sănătăţii persoanei – persoană agresivă, persoană agresată, conflict, gălăgie şi din domeniul transportului – accident rutier şi automobile parcate neregulamentar. Referitor la situaţiile de accidente rutiere, au fost raportate 323 accidente rutiere neînsemnate, 19 accidente rutiere cu tamponare de pieton, 14 accidente rutiere cu persoane traumatizate şi 3 accidente cu transport public. 

Cele mai importante solicitări de pompieri au fost înregistrate un număr de 136 de solicitări de intervenţie la incendii.
Similare
RECOMANDĂRI