Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste o sută de şoferi de pe cursele internaţionale au protestat din nou la sediul Agenţiei Naţionale Transport Auto

Peste o sută de şoferi de pe cursele internaţionale au protestat din nou la sediul Agenţiei Naţionale Transport Auto din Chişinău. Ei îşi doresc să lucreze legal şi să fie creat un cadru legislativ clar după care să poată activa. Astăzi, grupul de iniţiativă a protestatarilor a avut o şedinţă cu reprezentanţii ANTA şi Inspectoratul Naţional de Securitate Publică.

Oamenii au ieşit din nou în stradă şi s-au plâns că autorităţile nu le permit să transporte pasageri şi colete, desi, spun ei, au licenţă care le-ar permite acest lucru. În plus, reprezentnaţii ANTA le iau plăcuţele de înmatriculare a maşinilor pentru jumătate de an.

La protest, unii şoferi şi-au adus soţiile şi copii. Ei spun că este dificil să lucrezi în Republica Moldova.

Un grup de iniţiativă al transportatorilor a discutat mai bine de trei ore cu reprezentanţii ANTA şi cei ai Inspectoratului Naţional de Securitate Publică.

„Cerinţa de bază a operatorilor a fost să fie creat un grup de lucru complex şi mixt în componenţa căruia să fie reprezentanţii organului central de specialitate în domeniul Transport Rutier, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Agenţia Naţională Transport Auto, Agenţia Servicii Publice şi Inspectoratul naţional de Securitate Publică”, a spus SERGHEI TURCU, jurist A.N.T.A.

Transportatorii urmează să participe la o nouă şedinţă unde să poată înainta cerinţele lor. Cea mai importantă fiind modificarea cadului legislativ pentru a putea activa legal.  
 
Similare
RECOMANDĂRI