Poliţiştii din raionul Ialoveni participă la cursuri de instruiri la Iaşi, în cadrul unui proiect transfrontalier
Sursa foto:Proiect BRITPOC/Facebook Vizualizari:

Poliţiştii din raionul Ialoveni participă la cursuri de instruiri la Iaşi, în cadrul unui proiect transfrontalier

Poliţiştii din raionul Ialoveni şi judeţul Iaşi participă la cursuri de instruiri, ce fac parte din proiectul transfrontalier “Poduri pentru creşterea încrederii între poliţie şi cetăţenii raionului Ialoveni şi judeţului Iaşi”. Ieri, la Iaşi a avut loc lansarea cursurilor de instruiri pentru poliţiştii din raionul Ialoveni şi judeţul Iaşi.

Cursurile de instruire se adresează unui număr de 120 de poliţişti din România şi Republica Moldova, pe următoarele teme:

- metode moderne de investigare şi urmărire penală folosite de poliţişti in activitatea de combatere a infracţionalităţii;
- protecţia şi promovarea drepturilor omului;
- comunicarea cu membrii comunităţii.

Deschiderea evenimentului a avut loc în prezenţa invitaţilor din Republica Moldova, Anatolie Dimitriu, Managerul de proiect, Vitalie Ţurcan, Şef al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, Comisar Şef şi a reprezentanţilor parţii române, Costel Gâtlan, Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Comisar Şef şi Gheorghe Fotea, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română - Regiunea 1 Iaşi.

Managerul de proiect, Anatolie Dimitriu, a menţionat că această iniţiativă este o premieră, când Inspectoratele de Poliţie la nivel local din România şi Republica Moldova, împreună cu administraţia publică locală, cooperează printr-un proiect transfrontalier pentru a contribui la securitatea în regiune.
Costel Gâtlan, Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi Vitalie Ţurcan, Şef al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, şi-au exprimat dorinţa de a consolida acest parteneriat, proiectul dat fiind o oportunitate de a da startul unor noi iniţiative comune.

Similare
RECOMANDĂRI