Potenţiale proiecte de investiţii ale Agenţiei Franceze pentru Dezvoltare, discutate cu Ministrul economiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Potenţiale proiecte de investiţii ale Agenţiei Franceze pentru Dezvoltare, discutate cu Ministrul economiei

Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, a discutat cu reprezentanţii Agenţiei Franceze pentru Dezvoltare (AFD). La discuţii a participat şi Directorul General al Agenţiei de Investiţii, Stelian Manic. Oficialii au discutat despre potenţiale proiecte de investiţii în Republica Moldova.

Ministrul Gaibu a apreciat interesul şi deschiderea Agenţiei Franceze faţă de Republica Moldova şi a mulţumit pentru asistenţa oferită. AFD oferă asistenţă Republicii Moldova în domeniul mediului, energetic şi în asigurarea cu apă potabilă de calitate.

De asemenea, reprezentanţii Agenţiei şi-au manifestat interesul de a susţine programe de politici economice sustenabile. AFD este o organizaţie a Guvernului Franţei care finanţează proiecte de dezvoltare durabilă în ţările în curs de dezvoltare şi oferă o gamă largă de instrumente de finanţare şi expertiză tehnică, inclusiv: împrumuturi pentru politici publice pentru a sprijini programele de reformă; împrumuturi pentru investiţii pentru finanţarea infrastructurii care contribuie la o creştere ecologică şi durabilă; finanţarea studiilor de fezabilitate şi a programelor de asistenţă tehnică; şi finanţarea sectorului privat prin intermediul filialei sale PROPARCO.
Similare
RECOMANDĂRI