Poziţia IGP în cazul suspendării din funcţie a poliţiştilor care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Sandu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poziţia IGP în cazul suspendării din funcţie a poliţiştilor care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Sandu

Şase poliţişti care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendaţi din funcţie la mai puţin de 24 de ore de la anunţ. Pe acest caz a fost pornită o anchetă de serviciu. Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) a venit cu o poziţie oficială în care susţine că decizia a fost luată „în urma unor încălcări ale regulamentelor interne de serviciu”.

„În urma acţiunilor întreprinse astăzi,  la sediul Direcţiei din care fac parte cei 6 poliţişti care şi-au exprimat public viziunile politice, încălcând jurământul poliţistului, infirmăm declaraţiile celor care încearcă să denigreze imaginea Poliţiei şi comunicăm despre faptul că percheziţii în această subdiviziune nu s-au făcut, iar intervenţia poliţiştilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea”, se preciează IGP.

Poliţia precizează că subdiviziunea din care fap parte cei şase angajaţi care susţin Guvernul Sandu, dispune de informaţii care cad sub incidenţa secretului de stat şi dosare ale persoanelor aflate sub protecţie. Respectiv, a fost necesară intervenţia poliţiştilor „pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viaţa şi securitatea martorilor, dar şi scurgerile de informaţii care eventual pot apărea în spaţiul public”.

IGP mai menţionează că aceste acţiuni se încadrează în măsurile de securizare a informaţiei pe care o deţine această subdiviziune.

Ieri şase angajaţi din cadrul Direcţiei protecţia martorilor, pentru anticiparea unor abateri grave ale legislaţiei, şi-au anunţat public susţinerea pentru Guvernul Maiei Sandu. Ulterior au fost supuşi percheziţiilor şi suspendaţi din funcţie.
 

Prim-ministrul Maia Sandu reacţionează la suspendarea din funcţie a poliţiştilor: Domnule Pînzari, fiecare acţiune ilegală din aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie

 

VIDEO. Un grup de poliţişti şi-au declarat oficial susţinerea faţă de Guvernul Sandu
 

Similare
RECOMANDĂRI