Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PPDA denunţă un „cod roşu de criminalitate” în Republica Moldova

„Cod roşu de criminalitate”. Deputaţii PPDA din Parlament cred că astfel poate fi descrisă, cel mai bine, situaţia infracţională din ţară. Aleşii poporului se arată îngroziţi ce faptele oribile care se produc pe tot teritoriul Republicii Moldova şi-l cheamă la raport pe ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Acum două zile şi premierul Ion Chicu s-a arătat îngrozit de tragediile care au loc aproape zilnic în ţară şi i-a cerut şefului de MAI să ia măsuri cât mai grabnice pentru a împiedica creşterea criminalităţii.
 
Deputaţii PPDA din Parlament au trecut în revistă infracţiunile grave produse pe teritoriul Republicii Moldova, în ultima perioadă, şi spun că situaţia infracţională a scăpat dramatic de sub control.
 
„Dacă urmărim titlurile presei pur şi simplu avem impresia că nu locuim în Republica Moldova, ci undeva în vestul sălbatic Câteva titluri din presă. O copilă din Hânceşti traficată în scopuri sexuale în Turcia, Triplu omor la Bălţi,  Luare de ostatici la Criuleni, soldată cu 3 răniţi”, a spus deputatul PPDA Vasile Năstase.
 
În contextul acestor fapte abominabile, deputaţii îl chemă pe ministrul Voicu, la raport, în Parlament. 
 
„Solicit ca d-nul ministru Voicu să prezinte un raport exhaustiv cu privire la situaţia criminogenă, în şedinţa comisiei Securitate Naţională, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Fac apel şi către d-nul Jizdan să convoace această şedinţă”, a declarat deputatul PPDA Chiril Moţpan.

La şedinţa din această săptămână a Guvernului, şi premierul ţării, Ion Chicu, s-a arătat îngrozit de ororile care au loc, aproape zilnic, în Republica Moldova. Chicu a cerut întărirea instituţiei poliţistului de sector.
 
Până la 15 februarie, Ministerul Afacerilor Interne, nouă ne trebuie un program clar de consolidare a institutului poliţistului de sector. poliţistul de sector este cel mai conectat la realitate, el trebuie să cunoască fiecare cetăţean din zona de răspundere”, a spus Ion Chicu.
 
Potrivit ministerului de Interne, în primele zece zile ale acestui an, în Republica Moldova s-au produs nu mai puţin de 353 de infracţiuni şi 30 de accidente rutiere, soldate cu 8 morţi şi cu 41 de răniţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI