Precizările MAI în legătură cu acţiunile de căutare a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Precizările MAI în legătură cu acţiunile de căutare a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc

Ministerul Afacerilor Interne a emis un comunicat de presă în care face anumite precizări privind acţiunile de căutare a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit instituţiei, din octombrie 2019 au fost expediate mai multe adresări oficiale ale Centrului de cooperare poliţienească internaţională INTERPOL, prin care s-a solicitat darea în căutare internaţională a acestuia. Ca urmare a plasării acestuia în lista persoanelor căutate, au fost întreprinse mai multe acţiuni de autorităţile din Moldova în colaborare cu alte state.


MAI menţionează că, de asemena, au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România şi Turcia, pentru a verifica unele informaţii recepţionate din diferite surse.

"Despre ultimile locuri de aflare a lui Plahotniuc informăm opinia publică că MAI deţine de mai mult timp informaţii despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA şi a traversat frontiera cu Turcia şi România. Iar pentru a nu împiedica acţiunile de identificare şi reţinere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spaţiul public. Astfel, am fost informaţi de autorităţile oficiale despre faptul că acesta a traversat frontiera Turciei, dar şi României în perioada 7-10 septembrie 2020. Biroul Interpol de la Chişinău a expediat încă o solicitare oficială iar la moment aşteptăm un răspuns din partea instituţiilor abilitate din Turcia, prin care să ni se comunice dacă Vlad Plahotniuc nu a părăsit această ţară. Din cauza unor declaraţii ale politicienilor şi a informaţiilor apărute în mass-media, acţiunile instituţiilor de drept din ţara noastră au fost pereclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare. Toate aceste informaţii se verifică şi în momentul în care vom avea o claritate, vom veni cu detalii pentru ca opinia publică să cunoască. Astfel, autorităţile moldoveneşti sunt permanent în contact cu partenerii săi din alte ţări şi depun toate eforturile pentru a identifica locul aflării acestuia, în vederea extrădării lui", se spune în comunicatul MAI.


Menţionăm că scurgerile de informaţii în presă şi declaraţiile unor politicieni la acest subiect ar putea afecta grav procedurile de extrădare şi pune în pericol atragerea la răspundere a persoanelor condamnate care se ascund în afara ţării.
 

Similare
RECOMANDĂRI