Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premieră în România şi Europa de Est. Angela Ionică, cercetător la USAMV Cluj, recompensată cu Premiul Memorial ”Odile Bain”

Distincţie acordată în premieră în România şi în Europa de Est! O cercetătoare a USAMV Cluj-Napoca a fost recompensată cu Premiul Memorial ”Odile Bain”. Acesta este acordat anual de către una din revistele ştiinţifice de top din domeniul parazitologiei, Parasites & Vectors.

Cercetătoarea Angela Ionică este prima câştigătoare din România şi chiar din Europa de Est a premiului Memorial Odile Bain.

Ea a fost astfel recompensată pentru rezultatele cercetării în domeniul biologiei, ecologiei şi epidemiologiei unor boli produse de paraziţi la animale domestice şi sălbatice în Europa şi Africa sub-Sahariană.

Ceilalţi doi laureaţi ai distincţiei din 2020 sunt de la universităţi din Viena şi Ierusalim.

Atunci când nu se află în laboratorul de cercetare, Angela Ionică merge pe alte continente în misiuni de salvare şi de tratare a animalelor sălbatice.

Odile Bain a fost una dintre figurile proeminente ale Parazitologiei mondiale şi şi-a petrecut aproape întreaga carieră ştiinţifică la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris, Franţa.

Premiul Memorial ”Odile Bain” a fost înfiinţat în anul 2014, până acum fiind desemnaţi câştigători 16 tineri cercetători din intreaga lume.

Similare
RECOMANDĂRI