Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Ion Chicu, deranjat de mărturiile unei femei din Soroca infectată cu coronavirus

O femeie din Soroca, infectată cu noul tip de coronavirus, acuză că ar fi luat boala de la personalul medical. Ea spune că a suferit o invervenţie chirurgicală şi, câteva zile mai târziu, a început să se simtă rău. Testată pentru Covid-19, a ieşit pozitiv. După ce a fost din nou internată în spital, femeia s-a plâns că personalul medical a neglijat-o. Astăzi, premierul Ion Chicu s-a arătat deranjat de mărturiile ei.

Veronica Suveică, de 38 de ani, spune că, după operaţie, a fost trimisă acasă unde a fost în contact cu ceilalţi membri ai familiei şi e posibil să îl fi infectat şi pe soţul ei. După ce s-a confirmat că e infectată cu noul coronavirus a ajuns, din nou, la spital. Ieri, într-un live pe pagina sa de Facebook, femeia s-a plâns de condiţiile în care sunt trataţi pacienţii cu această boală.
 
„Dar după ce am fost transferaţi într-un alt spital comportamentul personalului medical s-a schimbat. Pe noi nimeni nu ne întreabă nimic. După ce am început a administra pastilele pentru tratament mie şi colegei de cameră ni s-a făcut rău. Invocăm aceste simptome către asistentele medicale, le spunem că ne este rău în speranţa că ele raportează aceste lucruri la medic. Am tras concluzia că pe noi nu ne curează nici un medic. Oameni buni, noi nu avem nicio picătură de apă caldă să ne spălăm. Suntem de şase zile în spital”, a spus Veronica Suveică pe Facebook.
 
Mărturiile bolnavei de Covid-19 l-au supărat pe premierul Ion Chicu.

„Am văzut în week-end diferite live-uri în facebook despre situaţia percară în spitale. O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă şi nu ştiu mai ce acolo. Da, stimaţi concetăţeni, sistemul medical al Republicii Moldova este în starea în care este. În unele instituţii sunt mai bune condiţii, în altele – mai puţin bune. Culegem roadele atenţiei pe care statul Republica Moldova l-a acordat acestui domeniu timp de 30 de ani, dar în special în ultimii 10 ani. De aceea nu-i sens de făcut acum live-uri glamuroase, pentru că, da, starea din spitale este dezastruoasă”, a spus Ion Chicu.
 
După briefingului premierului, femei bolnavă de coronavirus a postat o nouă filmare pe Facebook, în care povesteste că a fost transferată într-un alt salon, iar în această dimineaţă au fost vizitată de medic.
 
„S-au întreprins măsuri, administraţia spitalului a întreprins măsuri. Suntem transferaţi în secţia de chirurgie din deal. Totul e bine. Avem baie şi veceu în salon. Ni se administrează pastilele. A fost medicul dimineaţă şi am vorbit cu el. S-a prezentat, ne-a spus cum o să fim trataţi”, a precizat Veronica Suveică.
 
Săptămâna trecută, câţiva pacienţii bolnavi de coronavirus, internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă" s-au plâns de foame. Ei spun că mâncarea pe care o primesc este puţină şi nu e săţioasă. Administraţia spitalului, însă, a negat toate aceste acuzaţii.
 
Similare
RECOMANDĂRI