Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni - Chişinău

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni - Chişinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanţat integral de statul român. Prim-ministrul a subliniat că gazoductul Ungheni- Chişinău este o investiţie de suflet a României pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova.

 LUDOVIC ORBAN, prim-ministrul României: "O investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural".

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunţat că inaugurarea gazoductului se va face pe 27 august, de Ziua Independentei. El l-a invitat la eveniment şi pe prim-ministru României, Ludovic Orban. Reamintim că, pe 7 august, autorităţile române au anunţat că lucrările gazoductul Ungheni - Chişinău au fost finalizate, iar odată cu această investiţie există posibilitatea furnizării gazului natural din România în Republica Moldova. Lucrările de construcţie au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. 
Similare
RECOMANDĂRI