Preşedintele a publicat date din CV-ul lui Ion Chicu: „(...) Nu este membru al vreunui partid politic”
Sursa foto:Facebook: Igor Dodon Vizualizari:

Preşedintele a publicat date din CV-ul lui Ion Chicu: „(...) Nu este membru al vreunui partid politic”

Preşedintele Igor Dodon a publicat date din CV-ul consilierului său prezidenţial, Ion Chicu, pe care l-a desemnat în această seară în funcţia de premier. Dodon aminteşte că Chicu a fost secretar general al Ministerului Finanţelor şi a ocupat funcţia de ministru, dar nu spune în care Guvern.

Astfel, Dodon a scris despre Chicu următoarele:

„Ion Chicu - vârsta 47 de ani, studii superioare în domeniul economic, ASEM.
Are experienţă academică, activând primii ani după absolvirea facultăţii la Catedra de Micro si Macroeconomie a ASEM. Apoi, până în 2005, a activat în sectorul privat.

În anul 2005 a ocupat funcţia de Şef al Departamentului Reforme Structurale la Ministerul Economiei şi Comerţului, activând în echipa dlui Igor Dodon, care pe atunci ocupa funcţia de viceministru.

În perioada 2006-2008 a fost viceministru al Finanţelor, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier pe probleme de economie şi de politică externă al prim-ministrului Zinaida Greceanîi.

În perioada 2010-2017 a activat în mai multe proiecte în domeniul finanţelor publice, inclusiv în cadrul Băncii Mondiale, fiind implicat în reforma Managementului Finanţelor Publice în mai multe ţări din regiunea Europa şi Asia Centrală. Tot în această perioadă a ocupat funcţia de Preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Strategică al USMF ”Nicolae Testemiţanu”.

În ianuarie 2018 a devenit secretar general al Ministerului Finanţelor, iar din decembrie 2018 până în iunie 2019, a ocupat funcţia de ministru. În această perioadă a elaborat şi implementat mai multe iniţiative menite să consolideze finanţele publice ale ţării, să sporească competitivitatea economiei ţării, unele proiecte cu caracter social.

Din iulie 2019 şi până în prezent ocupă funcţia de consilier al preşedintelui ţării.
Este căsătorit şi are trei copii. Posedă limbile rusă şi engleză. Nu este membru al vreunui partid politic.”
 
Amintim că preşedintele ţării, Igor Dodon, a înaintat astăzi candidatura lui Ion Chicu la funcţia de premier, după ce Guvernul Maia Sandu a fost demis ieri, în urma moţiunii de cenzură depusă de PSRM. 

Acum, Ion Chicu are la dispoziţie 15 zile pentru a forma lista de miniştri şi programul de guvernare.
Similare
RECOMANDĂRI