Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, are coronavirus

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat astăzi Preşedinţia. Premierul Jean Castex este contact direct şi s-a izolat.

Potrivit administraţiei prezidenţiale, şeful statului a manifestat primele simptome.

"Conform regulilor sanitare care se aplică tuturor, preşedintele Republicii va sta izolat în următoarele 7 zile",  a transmis Palatul Élysée.

"Preşedintele îşi va continua munca şi îşi va îndeplini sarcinile de la distanţă", se precizează în comunicatul oficial.

După anunţul Palatului Élysée, şi premierul Jean Castex s-a izolat, potrivit ouest-france.fr. În locul său, ministrul Sănătăţii Olivier Véran a prezentat în Senat joi dimineaţă planul de vaccinare stabilit de guvern.

Preşedintele Adunării Naţionale, Richard Ferrand, este şi el contact direct. Ferrand s-a întâlnit aseară cu preşedintele Macron.

La începutul acestei săptămâni, surse din anturajul preşedintelui au dat asigurări pentru jurnaliştii de la Le Figaro că şeful statului s-a testat de mai multe ori de la începutul pandemiei şi că rezultatul a fost de fiecare dată negativ.

Prima doamnă Brigitte Macron a fost contact al unui caz pozitiv acum câteva luni, dar analizele nu au confirmat infectarea.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, peste 2,4 milioane cazuri au fost înregistrate în Franţa, care are o populaţie de 67 de milioane.

Similare
RECOMANDĂRI