Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Igor Dodon condiţionează susţinerea Guvernului Maiei Sandu

Preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu toţi şefii misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale acreditaţi în Republica Moldova. Deşi spune că a fost o întrevedere tradiţională, subiectul principal a fost activitatea Guvernului Sandu. Dis-de-dimineaţă, şeful statului a avut o întrevedere doar cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan.

Igor Dodon a spus în ce condiţii va susţine actualul Executiv şi este ferm convins că poziţia Preşedinţiei coincide cu interesele naţionale ale Republicii Moldova.

Aseară, ambasadorul SUA, Dereck Hogan, şi cel al UE, Peter Michalko, au mers de urgenţă la Guvern. Din declaraţiile Maiei Sandu, oficialii au vrut să afle din prima sursă despre noile propuneri ale Executivului.

Criza politică a izbucnit după ce Executivul şi-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. Ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a anulat concursul de selectare a candidaţilor pentru funcţia de procuror general. Lista scurta cu propuneri va fi făcută de prim-ministrul Maia Sandu. PSRM a cerut demisia şefei de la Justiţie şi a ameninţat că ar putea înainta o moţiune de cenzura contra Guvernului Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI